Drie mensen houden hun gezicht gedeeltelijk bedekt met hun handen tegen een kleurrijke achtergrond.

Wat wil je worden als je later groot bent?  

Ieder kind droomt ervan maximale uit zichzelf te halen en geld te verdienen, of een gewaardeerd lid te zijn van een sportclub of van een andere vereniging. Maar voor jongeren met een chronische aandoening is dit niet vanzelfsprekend. 

Op een leeftijd waarop hun leeftijdsgenootjes naar school gaan en met hun vrienden afspreken, moeten zij regelmatig naar het ziekenhuis, waardoor zij zowel school als sociale activiteiten missen. 

En zelfs als zij eventuele obstakels weten te overwinnen en een opleiding afronden in het door hen gekozen vakgebied, is het niet zeker dat zij een baan vinden die ze kunnen uitvoeren, of een werkgever die hen een kans wil geven. 

Maar de kans krijgen om te kunnen werken - iets wat voor de meeste mensen vanzelfsprekend is - kan voor de levens van deze jongeren een wereld van verschil maken. 

"Werk geeft me stabiliteit. Ik heb geleerd om om te gaan met mijn beperkingen. Nu weet ik wat ik wil, en wat ik kan doen," zegt Lieke, die een baan in de HR vond dankzij het Nederlandse initiatief Emma at Work. Lieke zit in een rolstoel nadat zij 13 jaar geleden een dwarslaesie opliep. 

Maak de arbeidsmarkt beter toegankelijk  

In Nederland zijn er 500.000 jongeren die leven met een chronische aandoening, die het maximale uit zichzelf willen halen en financieel onafhankelijk willen zijn, maar moeite hebben om een baan te vinden.  

Het dichten van de kloof tussen deze jongeren en de arbeidsmarkt is de reden waarom Emma at Work bestaat. Bij PageGroup Nederland zijn wij ervan overtuigd dat een chronische fysieke aandoening jongeren niet zou moeten belemmeren om betekenisvol werk te doen.

Als recruitmentexperts matchen we kandidaten en werkgevers en willen we onze vaardigheden en ervaring in het koppelen van mensen inzetten om voor deze jongeren het verschil te maken. Daarom zijn we via het partnernetwerk GAP200 partner van Emma at Work geworden, om de arbeidsmarkt toegankelijker te maken voor jongeren met een chronische aandoening.

'We leren enorm veel van deze jongeren'  

Voor dit project hebben acht recruitmentprofessionals van PageGroup zes maanden lang kandidaten van Emma at Work begeleid. Ze adviseerden over het opstellen van CV's en sollicitatiebrieven en vervolgens over jezelf profileren tijdens een interview, om de kans op een baan voor deze jongeren te vergroten. Onze consultants hebben deze jongeren de juiste vaardigheden bijgebracht die nodig zijn om een baan te vinden. Maar tegelijkertijd hebben deze jongeren onze consultants geleerd hoe je op de juiste manier met jongeren met een chronische aandoening omgaat en hoe je een interview kunt doen, en wat werkgevers moeten weten over de mogelijkheden en de behoeften van kandidaten zoals zij. “Deze ervaring heeft heel veel impact gemaakt op zowel de jongeren als hun mentors. De jongeren kregen de mogelijkheid om in een veilige omgeving aan hun zelfvertrouwen te werken met professionals uit de sector, en wij hebben geleerd wat de drempels zijn die zij tegenkomen bij het zoeken naar een baan,” zegt Ilze Lamers, PageGroup HR Director Northern Europe. 

Het is aan ons allemaal om het verschil te maken  

Bij PageGroup zetten we ons in voor diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer. Lees meer over onze andere diversiteits- en inclusiviteitsprogramma's Onze samenwerking met Emma at Work is een voorbeeld van hoe wij ons inzetten om bij te dragen aan deze doelstellingen in de bredere maatschappij. Hierin gaan we verder dan onze directe werkomgeving, omdat het een taak is van ons allemaal om de kloof te overbruggen. Alleen als we ons gezamenlijk inzetten krijgt ieder kind de kans om het maximale uit zichzelf te halen. Voor meer informatie, ga naar Emma at Work en Gap200. 

Op zoek naar kandidaten?

Wil je je wervingsbehoeften met ons bespreken?

Neem contact met ons op

Salarisoverzicht

Bekijk de belangrijkste trends in de markt en salarissen per sector

Lees meer

Populaire artikelen